Ett bra inlägg ;)

Fuck rasism och fuck homofobi, det är lätt att säga. Men det blir aldrig så enkelt. Det finns konsekvenser. Folk blir utsatta på riktigt. Att det ska vara så att en känner sig utsatt på grund av den en är, den en ser ut att vara eller den andras fördomar säger att en är. Som en människa med svenskt utseende och ursprung som bor i Sverige kan jag ju omöjligt veta hur det är att bli utsatt för rasism. Men jag kan veta att jag inte tycker att det ska vara så. Då menar jag inte att alla som känner sig utsatta av olika saker ska sluta att känna så. Det är samhället som behöver bli bättre, folk behöver förstå att ALLA oavsett vad är lika värda. 

Ibland känns det som att en bara kan strunta i allt alla andra säger och bara leva i sin underbara värld i nuet,tillsammans. Sen sätter tankarna fart och verkligheten kommer tillbaka. Det är inte jag som bestämmer över mitt öde eller framtid. Om någon får för sig att alla med asperger ska ut ur landet så har jag inget hem längre. Hela mitt liv, min familj, mina drömmar allt slits upp och försvinner. Kanske ett fånigt exempel (men det har varit så en gång i tiden, mer om det senare) Iallafall är det lika fånigt att någon skulle åka ut tex pga var en är född eller vad en har för sexualitet eller vad som helst. Alla är ju människor och varför skulle vissa vara mer värda än ändra. Allt får konsekvenser, röstar du på ett parti så kan det vinna valet. Det är inget skämt trots att vissa, iallafall vissa jag träffat verkar tro det.

70ED298E-FE33-4F8F-98E0-19B8424A6721 

Det här blev ett väldigt rörigt inlägg och kanske lite politiskt också, jag vet inte om jag får lägga upp sånt här eller om någon gillar det men det skiter jag i. Jag vill att alla ska förstå, det är därför jag skriver det här, även om ingen skulle läsa så försöker jag, och det kommer jag att fortsätta med. 

Jag märker nu när jag läser igenom allt jag skrivit att det inte alls kan visa vad jag känner och vill förmedla, men det är en bit på vägen iallafall. Om ni tänker er det här fast 100 gånger starkare så har ni det jag vill ge er egentligen. Vänta bara någon gång kommer det!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>