Gårdagens ridpass

Igår fick jag en häst som heter Primus. En fux på kanske runt 150 i mankhöjd. Han brukar vara väldigt stel och gå med huvudet långt fram.

IMG_4768

Någon som hellre ville äta en att bli fotograferad…

Vi började med att skritta ut, sen gick vi tillbaka till banan och jobbade. Vi red skritt, halt, skritt, halt, och sedan lade vi in trav. Skritt trav halt trav halt skritt och så vidare. Det var en bra övning att göra för då kunde jag använda mig av de tipsen jag fick på ridlektionen ännu en gång. För att kunna jobba honom till formen och få bort hans stelhet så behöver jag skänkla fram honom så att jag har något att ta i i handen. Därför var det bra med övergångar för om jag får fram honom med skänken och sen gör halt så samlas han mellan hand och skänkel, när jag sedan kommer fram i trav så håller jag kvar handen stadigt och då blir han ännu mera samlad eftersom jag driver in honom i handen. Även i galoppen lyckades jag hålla honom så att han inte blev en buss (han blir typ lika lång som en buss när han sträcker fram halsen). För första gången har jag ridit en häst i form och så här lydig och lyhörd på ridskolan, det var riktigt kul! Jag fattar bara inte varför ingen sagt det till mig förut, att det är såhär jag ska göra! Eller så har någon sagt det men jag har inte fattat.

Hej då!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Gårdagens ridpass

  1. Fördelen att rida för olika tränare är just det du beskriver. Plötsligt förstår man nåt man inte förstått innan Till slut hittar man ”sin” tränare, men efter ett tag kan det bli dags att byta igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>