Hovstallet 6/4

Inlägget inehåller reklam för horze

Sista dagen!! Åh nej!!
Jag skulle kunna stanna här hur länge som helst, och jobba alltså. Idag var det audiens hos kungen så alla hästar skulle borstas skinande blanka på morgonen, jag började med en häst som heter Brunsif men han kallas Bruno. Han bara stod så snällt och njöt tills de satte på musik i stallet utanför hans box, då gick han mot dörren och såg ytterst fundersam ut. När han var blank och klar borstande jag Concens den unga söta saken i boxen nästan mitt emot, han bara åt och åt så han hade inte riktigt tid att lägga märke så jättemycket till mig😂🌾

P1120552

Efter frukostrasten åkte finselarna med guld och Silver detaljerna på, vagnarna skulle rullas fram och hovarna skulle oljas blanka. När alla hästar, kuskar och ryttare var klara började de värma upp på innergården, då hade polismästarna och trumpet hästen en vit Kladruber. Kladrubern var från livgardet och vad jag har hört är alltid trumpethästarna av den rasen, den har konvex nosrygg och ser väldigt ståtlig ut. När vi skulle ut i stan fick jag tyvärr inte åka häst och vagn, och det var ju inte så konstigt det fanns nämligen inte plats… Jag fick åka med med bil tillsammans med någon som hade kungliga hov liknande kläder, någon typ av valt tror jag.

Först red två polishästar sedan två av hovstallets förridarhästar det var Lord och Magic efter dom så kom ett fyrspann sedan två stycken tvåspann efter varandra sen trumpethästen sen vi i bilen och till sist kom te två sista polishästarna. En av förridarhästarna Lord som alltid brukar vara så lugn och cool och kunna gå vart som helst var helt konstig. Han var nerfös och hoppade runt en massa, han galopperade/ hoppade på sidan upp för Slottsbacken och när vi kom in i slottet så bestämde dom att han skulle gå hem. Något måste ju varit fel eftersom han aldrig brukar göra så. När vi sen skulle gå tillbaka till stallet för att göra iordning mat och mocka så det var klart när alla kom hem var ju Lord redan hemma. Hon som red honom hade inte hittat något fel men kom på att det kan varit något med bettet.
Efter lunchen borstade jag de nu trötta hästarna. Dom var jätte gosiga och mysiga nu när de gjort av med all energi.
Sen var det bara och säga hej då!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>