Tredje dagen på Hovstallet

Nu sitter jag på tåget på väg hem efter tredje dagen på Hovstallet. Det regnade när jag skulle gå till tåget så jag är lite blöt, och ganska smutsig och hårig också. Här sitter jag bland alla rena människor med fina kläder, men det spelar ingen roll för jag har ändå haft den roligaste dagen.
På morgonen borstade vi hästarna medans de åt frukost, efter det så åkte många ut och körde eller red ett pass. Jag var kvar i stallet med de hästarna som inte jobbade, älskar att höra ljudet av tuggande hästar. Jag mockade ut lite små högar och fixade mat till de hästarna som var ute och jobbade, så att det skulle vara klart när dom kom hem.
Nu var det dags för mig att åka med en runda med häst och vagn! Jag åkte med hästarna Galant och Cardinal. I början gick det ganska bra men efter ett tag blev galant väldigt stark och ville inte lyssna ordentligt… Vi körde lite på en parkering typ i skogen, den var jättebra att åka på (bortsett från några hål och en vattenpöl). Vi jobbade mycket med svängar och sånt, jag kan ju inte köra (än) men jag tycker om att sitta bredvid och kolla hur de gör. På hemvägen såg vi vargarna från Skansen, alltså inte löst utan vi åkte förbi deras inhängnad. När vi började närma oss stallet blev Galant ännu starkare han var ganska jobbig faktiskt😂

ED99C4FE-C625-4278-A7F6-5D4C3FA0BD97

Nu kom vi hem från turen och det vat dags för lunch, efter lunch putsade jag selarna till Galant och Cardinal. Det är ändå ganska mysigt och stå och putsa, jag menar det kan ju låta rätt tråkigt… Hovstallets selar putsas med såpvatten och ibland lite fett där det behövs, eftersom de putsas så ofta blir de aldrig så där jättejobbigt smutsiga att det inte går bort. När dom var klara avslutade jag dagen med att borsta lite till.

Hej då!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>