Heldag i stallet

Idag har jag varit i stallet sedan 07:30, nu är klockan 14. Först packade jag hö till Silver, två kilo i varje påse, sen fixade jag hans mathinkar. När jag skulle fixa det där  så var det en viss katt vid namn Vilja som tyckte att det var väldigt mysigt att försöka gosa med mig under tiden. Jag började leka med ett hö strå med henne och då, tro det eller ej så kom hennes mamma och bror också och kollade på. De är jätte skygga och brukar inte våga komma i närheten av människor, jag satt ett tag (ca 30min) och efter en liten stund vågade de närma sig. Mamman kom fram och lekte lite, sonen kom fram och petade på höstråt med tassen och hoppade sedan iväg som om han blev skrämd. Såå söta! Medans jag lekte med katterna så åt Silver upp sin frukost och då var det dags att ta fram borstar, sadel, träns, väst och hjälm.

IMG_2396

Han fäller så otroligt mycket nu, när jag borstat klart hade jag en hög av hår lika stor som en normalstor hästbajs hög! Silver fick en fläta i luggen och en i svansen. När jag skulle sadla kom jag på att jag inte alls ville ha nån sadel så jag tränsade, satte på benskydd och gick ut. Jag började med att skritta igång på grusvägen och eftersom att det var så pass varmt ute att det vad kramsnö fick Silver snöstyltor i hovarna, så jag fick hoppa av och kratsa ett antal gånger. Jag red fram och tillbaka på grusvägen och gick sedan ner på banan, det gick inte att rida pga snön… Men jag vill ändå att han ska få motion så jag sprang med honom på marken istället. Så att jag kunde stanna och kratsa hovarna. Jag sprang och han travade efter, jag tvärnitade framför honom och han stannade, jag gick han skrittade. Så höll vi på i en halvtimme i den djupa blöta snön.

IMG_2411

Efter ”ridpasset” släppte jag ut honom i hagen och började mocka. Sen la jag in två nya påsar med halm pellets i boxen också. Jag putsade alla tränsen, det vill säga ett utan nosgrimma, ett achenträns, ett  micklem träns och ett remont träns. Sen kollade vi igenom gamla saker i Silvers lådor och rensade ut onödiga saker.

Medan jag väntade på att åka hem  så torkade jag ur fönstret i Silvers box och skurade av väggen.

OBS! det här inlägget skrev jag för en vecka sedan…

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Heldag i stallet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>