Denna lera…

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för HORZE)

Jaha ja då var man ute i den stockholmska vintern då. Vi tänkte gå upp i skogen men kom inte hela vägen fram, för vi blev stoppade av en sjö som fått för sig att ligga mitt i vägen. Jaa det hade regnat… Och det regnade, men vi hade regn ländtäcke och regnjacka så det gick jättebra ändå! Fast vi fick ta en annan väg en över sjön av regnvatten.

1090629(0) (1)

Vi hamnade på vägen istället för i skogen, det gick bra det med! Jag har kommit på att jag vill lära Silver vad jag kallar ”polistrav”. (vet inte om det heter så) Men det är kort samlad trav med energi i, hästen ska bjuda framåt! Jag kallar det polistrav eftersom att när jag var och praoade på Hovstallet så travade polisen och högvakten väldigt långsamt.

1090633 (1)

Just nu är häst hagarna extremt leriga, så hästarna går på mjuk lermark hela dagarna och då är det bra om dom får gå på hårt underlag lite också. Dessutom blir dom ju leriga upp till knäna, det sitter i och då blir det större risk för mugg (mugg är en sjukdom som är i karleden-under hovskägget på hästen) och vita hästar sägs ha lättare att få mugg än andra så jag spolar benen och försöker hålla så rent som möjligt. Inte lätt när det är hav av lera i halva Sverige känns det som. Men när snön kommer ska han allt bli ren! Då får han gå utan täcke och snö bada i hagen.                   Tips när det är kallt, regn, eller snö och du ska rida:

Rid barbacka, och ha ett ländtäcke över benen som jag har på bilden. Jag brukar köra på typ så mycket kläder som är möjligt! Fast inte för tjocka. och ett hett tips är fleece vantar!Jag tycket inte om att rida i tjocka vantar för att det är svårt att ha bra koll på hästen, men dom här vantarna är både varma och lagom tunna! Jag gillar att med dom kan man fortfarande ha finkänsligheten trotts att man har vantar. De är så mjuka och bra helt enkelt! Dom finns på Horze!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>