Den tredje dagen på Hovstallet

Tjenare!!

Här är den tredje dagen på hovstallet och det var den dagen när jag slutade kl fem! Alla andra dagar slutade jag redan två!

Dagen började med att vi borstade hästar som vanligt, det är alltid lika mysigt att börja dagen med lite mys! Det var väldigt noga med borstningen man skulle borsta varenda kvadrat centimeter! Även på huvudet och det var inte alla som tyckte att det var jätte mysigt, några var lite rädda om sina huvuden men alla var väldigt snälla så det gjorde inget. Det var super mysigt för en av hästarna Lillegut  stod och luktade på min fötter och blåste varm luft på mina kalla tår han var super gullig och go!

Sen var det frukost, jag åt min yoghurt och väntade sedan på att jobbet skulle börja igen… sedan började vi äntligen sela och det var dags för dagens åktur! Vi åkte ut till Rosendal igen och det är så vackert där! Den skogen är som en skog ska vara, man ser hur de mellanstora träden kommer att ta över när de största dör och hur de små träden kommer ta över efter dem. Det finns många olika trädsorter bok, björk, ek och massa andra både vanligare och ovanligare sorter!!

Efter åkturen så putsade vi, det var ganska jobbigt men det måste ju göras, vi putsade ju som vardagliga selarna men jag såg kuskarna putsa fin selarna!! Det var helt sjukt vad snygga dom var! Alltså det är en sak att se dem på bild men att se dom på riktigt det var sjukt! Dom var fint svarta, alldeles rena med många guld detaljer på! Dom selarna skulle användas på nationaldagen.

Sedan var det lunch och jag åt någon sorts köpt gryta som man värmde i mikron tillsammans med lite ris! Det var gott och då var jag mätt när det var dags att fixa med hagarna och borsta och duscha hästar! Eftersom jag skulle jobba länge så skulle jag stanna och jobba vidare. Först skulle jag sopa golvet i stallet och sadelkammaren och sedan moppa där jag hade sopat färdigt. Sedan tog hon jag jobbade med tempen på en av hästarna för han såg väldigt hängig ut, och det visade sig att han hade feber och vi ringde veterinären men vi skulle vänta till dagen efter och bara se till så att det inte blev mera feber. Efter det så slutade vi och det var jätte bra för jag fick sjuks en bit på vägen hem så jag slapp åka pendel!! Hon jag åkte med var jätte snäll och rolig så det var mysigt!!

Sen kom jag hem och hade en ganska lugn kväll faktiskt, det var väldigt skönt efter allt jobb!

 

 

Hej då och godnatt!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Den tredje dagen på Hovstallet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>